Cum se fac unghiile cu gel

Unghiile cu gel sunt o modalitate populară și eficientă de a obține un aspect elegant și durabil pentru unghiile tale. Această tehnică implică aplicarea unui gel special pe unghii pentru a le întări și a le oferi un aspect frumos și strălucitor. În acest articol, vom explora pas cu pas procesul de realizare a unghiilor cu gel și vom oferi sfaturi și trucuri pentru a obține cele mai bune rezultate.

Ce este gelul pentru unghii?

Gelul pentru unghii este un produs special care se aplică pe unghii și se întărește sub o lampă UV sau LED. Acest gel este disponibil în diferite culori și texturi și poate fi folosit pentru a crea diferite stiluri și efecte pe unghii.

Cum se fac unghiile cu gel?

Procesul de realizare a unghiilor cu gel implică mai multe etape:

 • Pregătirea unghiilor: Înainte de a aplica gelul, unghiile trebuie să fie curate și uscate. Se îndepărtează orice urme de ojă veche și se pilesc ușor suprafața unghiei pentru a-i oferi aderență gelului.
 • Aplicarea gelului de bază: Se aplică un strat subțire de gel de bază pe unghii și se usucă sub lampa UV sau LED.
 • Aplicarea gelului colorat: Se aplică gelul colorat în straturi subțiri pe unghii, asigurându-se că fiecare strat este uscat înainte de aplicarea următorului. Se poate crea diferite stiluri și efecte folosind diferite culori și tehnici de aplicare.
 • Aplicarea stratului final de gel: După ce gelul colorat s-a uscat complet, se aplică un strat final de gel pentru a proteja și a sigila culoarea. Acest strat final oferă un aspect strălucitor și protejează unghiile de zgârieturi și ciobire.
 • Finisarea și modelarea: Se îndepărtează orice exces de gel și se modelează unghiile pentru a obține forma dorită. Se poate folosi o pilă pentru a netezi și a finisa marginea unghiilor.

Sfaturi și trucuri pentru unghii cu gel reușite

Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când faci unghiile cu gel, iată câteva sfaturi utile:

 • Folosește produse de calitate: Investește în geluri de înaltă calitate și într-o lampă UV sau LED fiabilă pentru a obține rezultate optime.
 • Pregătește-ți unghiile corespunzător: Asigură-te că unghiile tale sunt curate și uscate înainte de a aplica gelul. O pregătire corespunzătoare va ajuta la obținerea unei aderențe mai bune și a unei durabilități sporite.
 • Aplică straturi subțiri: Pentru a evita excesul de gel și aspectul inestetic, aplică straturi subțiri de gel și usucă-le bine sub lampa UV sau LED între aplicări.
 • Experimentează cu culorile și tehnicile: Nu-ți fie teamă să încerci diferite culori și tehnici de aplicare pentru a crea stiluri unice și interesante pe unghii.
 • Întreține-ți unghiile: Aplică periodic un strat de ulei pentru cuticule și hidratează-ți mâinile pentru a menține unghiile și pielea în stare sănătoasă.

Unghiile cu gel reprezintă o modalitate minunată de a obține un aspect elegant și durabil pentru unghiile tale. Urmează aceste sfaturi și pas cu pas pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a te bucura de unghii frumoase și strălucitoare pentru mai mult timp.

Beneficiile unghiilor cu gel

Pe lângă aspectul lor elegant și durabilitatea lor, unghiile cu gel vin cu numeroase alte beneficii:

Beneficii Descriere
Rezistență îmbunătățită Gelul oferă unghiilor o rezistență sporită, reducând riscul de ciobire sau zgâriere în comparație cu ojă obișnuită.
Timp de uscare rapid Datorită polimerizării sub lampa UV sau LED, gelul se usucă rapid, economisind timpul petrecut în salon.
Versatilitate Gelul pentru unghii vine într-o varietate de culori și texturi, oferind posibilitatea de a crea designuri complexe și personalizate.
Durabilitate Unghiile cu gel rezistă mai mult timp fără să se decoloreze sau să se deterioreze, menținându-și aspectul proaspăt pentru săptămâni întregi.

Întrebări Frecvente

 • Cât timp durează o manichiură cu gel?
 • Care este diferența între gelul pentru unghii și acrilic?
 • Pot îndepărta gelul de unghii acasă?
 • Este sigur să folosesc gel pentru unghii în timpul sarcinii?


Vezi și:

Bartosz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Bartosz

Lasă un comentariu