Cum se pun unghiile cu gel

Pentru mulți, îngrijirea unghiilor este o parte importantă a rutinei de frumusețe. Una dintre cele mai populare tehnici de îngrijire a unghiilor este aplicarea unghiilor cu gel. Această tehnică oferă un aspect elegant și rezistent al unghiilor, iar rezultatele pot dura săptămâni întregi.

Beneficiile aplicării unghiilor cu gel

Există numeroase beneficii asociate cu aplicarea unghiilor cu gel. Printre acestea se numără:

  • Durabilitate crescută: Unghiile cu gel sunt mai rezistente la ciobire și exfoliere în comparație cu lacurile obișnuite.
  • Aspect natural: Gelul poate fi aplicat în straturi subțiri, oferind un aspect natural și elegant al unghiilor.
  • Timp de uscare rapid: Gelul se usucă rapid sub o lampă UV sau LED, reducând timpul necesar pentru a-ți face unghiile.
  • Rezistență la decolorare: Culorile gelului rămân vibrante și strălucitoare pentru o perioadă mai lungă de timp în comparație cu lacurile tradiționale.

Cum se aplică unghiile cu gel

Procesul de aplicare a unghiilor cu gel necesită atenție și precizie pentru a obține cele mai bune rezultate. Iată pașii de bază:

Pregătirea unghiilor

Începe prin curățarea și degresarea unghiilor folosind un lichid special. Apoi, modelează unghiile în forma dorită și îndepărtează cuticulele în mod delicat.

Aplicarea stratului de bază

Aplică un strat subțire de bază pe unghii și lasă-l să se usuce sub o lampă UV sau LED conform instrucțiunilor produsului.

Aplicarea gelului colorat

Aplică gelul colorat în straturi subțiri, asigurându-te că acoperi complet suprafața fiecărei unghii. Poți folosi un penson pentru a contura marginea unghiilor pentru un aspect mai curat.

Fixarea cu lampă UV sau LED

Usucă unghiile sub o lampă UV sau LED pentru a fixa gelul și a-i conferi rezistență. Timpul de uscare poate varia în funcție de tipul de lămpi și de instrucțiunile produsului utilizat.

Aplicarea stratului superior

Finalizează cu un strat de sigilare pentru a proteja unghiile și a le conferi un aspect lucios și strălucitor.

Îngrijirea unghiilor cu gel

Pentru a menține unghiile cu gel în condiții optime, este important să urmezi câteva sfaturi de îngrijire:

  • Folosește întotdeauna protecție solară pentru a preveni decolorarea gelului.
  • Evită expunerea prelungită la substanțe chimice sau la apă pentru a preveni exfolierea gelului.
  • Revizuiți unghiile periodic pentru a detecta semnele de ciobire sau deteriorare și remedierea acestora cât mai curând posibil.

Cum se îndepărtează unghiile cu gel

Îndepărtarea corectă a unghiilor cu gel este la fel de importantă ca și aplicarea lor. Iată cum să îndepărtezi unghiile cu gel în siguranță:

  1. Înmuierea: Înmoaie unghiile într-un solvent special de gel timp de aproximativ 10-15 minute pentru a slăbi gelul.
  2. Îndepărtarea: Utilizează o șpaclă specială pentru a îndepărta gelul moale de pe unghii, evitând deteriorarea suprafeței naturale a unghiei.
  3. Hidratarea: Hidratează unghiile și cuticulele cu uleiuri și loțiuni speciale pentru a restabili hidratarea și sănătatea acestora.

În concluzie, aplicarea unghiilor cu gel poate fi o modalitate minunată de a obține un aspect elegant și rezistent al unghiilor. Cu puțină practică și îngrijire corespunzătoare, poți obține rezultate excelente care să dureze săptămâni întregi.

Cum să îngrijești unghiile cu gel în timpul iernii

În timpul sezonului rece, unghiile cu gel necesită o atenție suplimentară pentru a le menține sănătoase și frumoase. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea lor în timpul iernii:

Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor cu gel în timpul iernii Descriere
Evită expunerea la temperaturi extreme Temperaturile reci pot afecta gelul, determinându-l să se contracte sau să se dilate. Protejează-ți unghiile cu mănuși atunci când ieși în aerul rece.
Menține hidratarea Umiditatea scăzută din aerul rece poate duce la uscarea unghiilor și a pielii din jurul lor. Folosește uleiuri hidratante și loțiuni pentru a menține hidratarea optimă.
Aplică un strat protector suplimentar Înainte de a ieși în frig, aplică un strat suplimentar de lac protector pentru a izola unghiile de condițiile aspre ale vremii.

Întrebări Frecvente

Cât de des ar trebui să îmi refac unghiile cu gel?

Durata între refaceri poate varia în funcție de creșterea naturală a unghiilor tale și de gradul de uzură al gelului. În general, majoritatea oamenilor își refac unghiile cu gel la fiecare 2-3 săptămâni pentru a menține aspectul și rezistența optimă.

Este sigur să folosesc un lăcuitor pentru unghiile cu gel în timpul iernii?

Da, lăcuitorul pentru unghiile cu gel poate oferi un strat suplimentar de protecție împotriva factorilor de mediu duri din timpul iernii. Asigură-te că folosești un lăcuitor compatibil cu gelul și urmează instrucțiunile producătorului pentru cele mai bune rezultate.


Vezi și:

Bartosz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Bartosz

Lasă un comentariu